Kinderopvang vergelijken

Keuze van sommige ouders voor wie er op de kinderen past als zij moeten werken is nogal eens gebaseerd op de kosten en meteen daarna op het gemak. Want we willen natuurlijk niet dat ons zuurverdiende geld allemaal naar de kinderopvang gaat en het moet wel op de route liggen. En dus worden er lapmiddelen ingezet of gekozen voor de goedkoopste. 
Ik kan mij hier zo aan irriteren! Beseffen die ouders wel hoe belangrijk het is dat hun kind op een goede plek zit i.p.v. op een goedkope? En is een klein stukje om voor het wegbrengen en halen nou echt zoveel moeite als je daarmee op een voor jou en je kind fijnere plek zit? 

Kinderopvang is niet iets dat je even regelt met het vergelijken van de kosten en de bereikbaarheid. Het vraagt goed vooronderzoek. Je moet jezelf afvragen wat je verwacht, wat er bij jullie en je kind past, wat vindt je belangrijk? Als je dit helder hebt dan ga je zoeken. Op Internet of via ervaringen van vrienden, kennissen enz. Daarna ga je langs om de sfeer te proeven. Je wilt toch weten wie er de hele dag met je kind bezig is. Is dat wel een fijn persoon? Heb je hier een klik mee? Vertrouw je je kind hier aan toe? Hoe is de omgeving? Schoon? Genoeg speelgoed? En ga zo maar door. Pas als je deze voor jezelf gestelde eisen helder hebt en je hebt een plek gevonden die daar aan voldoet, dan kun je een beslissing nemen. En als je verschillende plekken gevonden hebt die hier aan voldoen dan pas komt het kostenplaatje en de bereikbaarheid om de hoek kijken om de doorslag te geven. Maar pas aan het eind en niet eerder.

Gelukkig merken wij dat er ook ouders zijn die wel bewust kiezen en heel veel vragen stellen bij de rondleiding. Dit stukje geldt dus ook zeker niet voor alle ouders maar wat ik hierboven heb neergezet komt helaas vaker voor.

Marosa pleit voor bewustzijn bij ouders bij de keuze voor Kinderopvang. Wij willen ook dat als er voor ons gekozen wordt dat dit is omdat er een goed gevoel is achtergebleven na het bezoek. Dat er een klik is en vertrouwen. 

Terug naar overzicht

Laatste nieuws