Sinterklaas bij Marosa, wat een feest!

Alle kindjes waren aanwezig en hebben samen met Rebecca en Thirza de groep zo ingericht dat er ruimte was voor een feestje! Er was een grote kring met een mooie stoel voor de Sint en in die kring kon je heerlijk dansen. Dat deden we dan ook! Lekker uit je dak gaan op Sinterklaasmuziek. Wie daar geen zin in had keek toe of zat lekker rustig (ja ook dat kan, rustig zitten als de rest uit zijn dak gaat, hahaha).

Ineens kwam Sinterklaas binnen. Iedereen stond gelijk stil en keek zijn of haar oogjes uit. Nu zijn we in de kring gegaan. Van dansen word je toch moe dus dan is even zitten wel lekker.

We hebben gezongen voor Sinterklaas en alle kindjes mochten bij Piet op schoot komen zitten, vlak naast Sinterklaas. Rebecca wilde weten waarom ze niet bij Sint op schoot zaten. Het antwoord was hilarisch: zijn baard is er een keer afgetrokken door een peuter. Sindsdien gaan ze naast hem bij Piet op schoot. Hahahaha

Sint had wel het grote rode boek op schoot en daar stond iets in over ieder Marosa-kindje (hoe hij dat nu wist?). Zo wist Sint bijvoorbeeld dat Clyde gek is op auto’s en treinen en Clyde reageerde daar meteen op door Sint de autohoek met de spoorbaan aan te wijzen. Desmond kende alle kleuren en heeft dat ook bewezen door ze allemaal goed te benoemen. Sint was onder de indruk!! Joey vertelde over zijn verjaardag, de tjoeke tjoeke trein en wist met zijn vingertjes Sint precies te vertellen hoeveel jaar hij geworden was. Ryan was zo onder de indruk dat hij heel stil bleef zitten en zijn ogen uitkeek maar toen Sint vroeg waar Ryan zat zei hij wel meteen “ik ben hier”. Hahaha Alyssa hetzelfde laken een pak. Zij had steun van Rebecca nodig. Ze gingen samen naar Sint en toen ontdooide ze. Toch wel leuk! Gino gaf heel verlegen met een scheef koppie antwoord op al Sint zijn vragen, Dex kregen we bijna niet meer terug want die bleef bij Piet op schoot en die vond hem zo lief dat hij hem wel mee wilde nemen. Ons druktemakertje Philanthe zat met rode koontjes alles heel stil te bekijken, er ontging haar niets maar ze bleef onder de indruk en onze jongste, Lisa, mocht wel bij Sint op schoot. Hij dacht zeker dat zijn baard bij haar wel veilig was. Sint had mazzel dat Lisa hier nog niet toe in staat was want je zag aan haar oogjes dat ze die baard wel interessant vond. Eraan trekken kon ze nog niet maar had ze zeker gedaan als ze wat ouder was geweest.

Natuurlijk is er ook gezongen voor Sinterklaas, hebben alle kindjes lekker een handje pepernoten gehad en waren er cadeautjes. Die moesten we alleen wel even zoeken want Piet was vergeten waar hij ze had neergezet. Misschien op de babygroep onder de bank, opperde iemand. Roetsss alle peuters naar de babygroep, plat op de buik op de grond om onder de bank te kunnen kijken. Nee! Hier lag niets. Het was even zoeken maar ze zijn gelukkig gevonden. Er zijn nog foto’s gemaakt en iedereen, die dat leuk vond, heeft Sint nog een handje gegeven en toen hebben we hem uitgezwaaid. Het was een leuk feest maar ook hier kwam een eind aan. We hebben het afgesloten met een feestlunch en daarna werden de extra kindjes opgehaald en de kindjes van de dag gingen lekker even slapen. Daar waren ze wel aan toe!

De foto’s komen op een usb-stick te staan, samen met alle andere foto’s die van de kinderen zijn gemaakt dit jaar en die bieden we de ouders dan volgend jaar aan. (Kerst en Sprookjeswonderland moeten er ook nog op natuurlijk.) Op onze facebookpagina zijn ook foto’s te bewonderen.

Kijk op onze Facebookpagina voor de foto's

Terug naar overzicht

Laatste nieuws