Babyopvang

Dagindeling

Voor onze baby’s en dreumesen loopt de dag zoveel mogelijk zoals zij dit thuis gewend zijn. Met de ouders wordt afgestemd hoe het slaap- en voedingsschema van hun kind eruit ziet en dit zal zoveel mogelijk worden gevolgd. Het is dus belangrijk om, als dit schema anders wordt, dit door te geven aan de leidster van je kindje. Baby’s hebben veel behoefte aan één op één aandacht (warmte, geborgenheid) en die wordt zoveel mogelijk gegeven maar, ook lekker veilig in de hoge box liggen kijken naar wat er om hen heen gebeurt, vinden zij prettig, of in een wippertje op ooghoogte alles bekijken, of op een van de speelkleden oefenen met kruipen, speelgoed vastpakken en ontdekken is leuk.

Onze oudste dreumesjes zijn al wel toe aan vaste momenten en deze zijn gelijk aan de momenten op de Peutergroep zoals bijvoorbeeld het begin van de dag. Deze kinderen zitten alleen nog niet op een stoeltje in de kring, zoals de peuters, maar op de grond of aan tafel en dan leest de leidster daar een boekje voor, zingt liedjes met ze en/of doet gezamenlijk een spelletje. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen in de groep. De baby’s zitten hier gezellig bij, als hun schema dit toelaat, want ook zij vinden liedjes en gezamenlijke spelletjes gezellig.

Babyvoeding

Wij hebben Hero 1 en 2 in huis voor de kinderen op deze groep dat zonder extra kosten wordt verstrekt. Gebruikt je kindje andere flesvoeding dan vragen wij om dit mee te geven. Overleg in dat geval even vooraf met de leidster van je kindje. Er zijn nl regels verbonden aan het aanleveren van flesvoeding. Hetzelfde geldt voor borstvoeding. Je mag dit zelf komen geven maar natuurlijk kun je dit ook meenemen en zullen wij je kindje dit geven maar dit dient volgens de regels te worden aangeleverd. Wij hebben een aparte folder waarin dit gedetailleerd wordt uitgelegd. Deze krijg je van ons als je aangeeft dat je borstvoeding voor je kindje mee wil geven.

Inrichting

Onze groepen zijn ruim, schoon en fris en volledig ingericht met mooi nieuw, divers materiaal. Er is voor alle kinderen voldoende speelgoed aanwezig. Speelgoed waar zij heerlijk samen of alleen mee kunnen spelen maar waar zij ook nog iets van leren of waarmee de ontwikkeling van je kindje wordt gestimuleerd zonder dat zij dit in de gaten hebben. Kinderen leren immers het meest door vrij spel en……….dit vinden zij nog het leukste ook. Onze baby- dreumesgroep is zo ingericht dat de kinderen vrij op ontdekkingsreis kunnen gaan. Zij komen geen ongeschikt of gevaarlijk speelgoed tegen bij hun beginnende kruip- en loop-pogingen maar materiaal dat volledig past bij die fase van ontwikkeling waar zij zich in bevinden. En zijn zij nog heel jong en extra kwetsbaar dan is er een hoge box, wippertje, diverse speelkleden of de armen van een leidster waar zij volledig veilig de wereld om hun heen kunnen ontdekken.

Ouders vertellen over Marosa

  • “Wij zien dat er hier van haar gehouden wordt en dat is zo'n fijn gevoel.”

    — Birthe, moeder van Amelie

  • “Wat hebben jullie veel speelgoed. Ik ben al bij veel kinderdagverblijven geweest maar de keus is hier echt geweldig. En het ziet er allemaal zo mooi uit.”

    — Hannie, moeder van Timo

  • “Zijn sociale vaardigheden zijn zo vooruitgegaan sinds hij bij jullie is. Hij heeft het ook steeds over jullie. Mag ik naar becca is vaak het eerste wat hij roept 's-morgens.”

    — Iris, mama van Ryan en Rowena

Kom je een keer zelf bij onze baby/dreumesgroep kijken?

Op papier is het lastig vertellen hoe het er bij ons uitziet we laten het je graag zien. Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we contact met je op voor een persoonlijke rondleiding. Je kunt je kind ook meteen inschrijven.