Visie op kinderopvang

Marosa heeft een duidelijke visie op kinderopvang. Wij beschrijven deze in het kort. Een uitgebreide beschrijving kun je vinden in ons pedagogisch beleid. Dit document is op aanvraag beschikbaar. Vraag hier gerust om.

Horizontale Groepen

Wij werken met horizontale groepen. Dit betekent dat de groepen op leeftijd zijn ingericht: 1 groep voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar, onze Baby/Dreumesgroep en 1 groep voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar, onze Peutergroep waar ook onze VVE kindjes zitten. Voor de hele jonge kindjes van 0 tot 2,5 jaar vinden wij het belangrijk dat zij vrij kunnen bewegen over de hele groep en hierbij niet worden gehinderd of gevaar lopen door Peuters die zich ook op hun beurt weer vrij moeten kunnen bewegen. Baby’s en dreumesen kunnen dus vrij rollen, kruipen, leren lopen en onderweg alles wat zij interessant vinden uit de kast halen zonder dat wij corrigeren omdat dit nog te gevaarlijk speelgoed is. Peuters, op hun beurt,  kunnen ook alles zelf pakken omdat wij het materiaal voor hun op ooghoogte hebben neergezet. Ze hoeven dus nergens om te vragen. Wel weer op te ruimen. Maar dat leren ze best snel.

Creativiteit en gebruiken van alle zintuigen

In deze tijd van computerspelletjes en digitaal communiceren willen wij kinderen bewust maken van hun eigen creativiteit en de natuur om ons heen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gebruik blijven maken van al hun vaardigheden en zintuigen en besteden hier veel aandacht aan.

We doen het samen

De inbreng van ouders is belangrijk voor ons. Zodra je je kind bij Marosa achter laat delen wij de opvoeding. Dit moet een samenspel zijn waarbij wij elkaar aanvullen. Zoiets is alleen mogelijk als er goed over en weer gecommuniceerd wordt. Dit, samen met wederzijds vertrouwen en begrip maakt dat wij meer dan goede verantwoorde opvang kunnen aanbieden. Opvang met een geheel eigen visie en missie.

Als Marosa een kind het begin van het besef heeft kunnen geven dat het heel veel zelf kan, zich bewust is van de werking van al zijn zintuigen en oog heeft voor de natuur, dan is onze missie geslaagd.

Gezond eten en drinken

Gezond eten en drinken is belangrijk voor het welzijn van je kindje. Marosa probeert niet alleen hier verantwoord mee om te gaan maar besteedt ook aandacht aan de momenten waarop gegeten en gedronken wordt. Dit moeten gezellige onderbrekingen van de dag worden. Een “tafelmoment” waar naast het eten en drinken ook gezellig gebabbeld kan worden.

Eten en drinken

Kom langs en kijk zelf hoe wij onze visie op kinderopvang in de praktijk brengen!