Peutergroep

Veilige en leerrijke omgeving

Wanneer je peuter zich in een kinderopvang op de juiste plek voelt, dan weet je dit gewoon. Onze kleinschalige aanpak is dusdanig ingesteld om jou en je kind dit gevoel te geven. Een veilige plek waar je peuter spelenderwijs wordt uitgedaagd tot leren, zich over van alles en nog wat kan verwonderen en ontdekken hoe hij of zij nieuwe vriendjes kan maken.

Het is dankzij onze jarenlange ervaring in de kinderopvang en onze professionele leidsters dat we elke dag weer heel betrokken voor jouw kleintje kunnen zorgen. Wetende dat dit niet voor zomaar een kind gedaan wordt, maar voor het belangrijkste kind, namelijk die van jou!

Spelenderwijs voorbereiden op de Basisschool

Peuters zijn kinderen van 2½ tot 4 jaar die binnenkort naar de basisschool gaan. Het ontwikkelen van sociale vaardigheden is daarom best belangrijk in dit stadium. Sociale vaardigheden zijn een eerste vereiste om zich te kunnen handhaven in de nieuwe wereld die straks, na hun tijd bij Marosa, voor ze open gaat: hun basisschooltijd! Wij besteden hier dan ook veel tijd aan door de dag te beginnen in de kring, samen eten en drinken, samen opruimen, groepsactiviteiten enz enz maar dit gaat ook vanzelf. Tijdens vrij spel zoeken kinderen elkaar op, sluiten vriendschapjes, leren delen en samen spelen enz enz.

Naast deze sociale vaardigheden besteden wij ook veel aandacht aan de andere ontwikkelingsgebieden: Taal, motorische, creatieve ontwikkeling en rekenen. Bij rekenen moet je niet denken aan sommetjes enz maar aan bijvoorbeeld tellen, begrippen als veel/weinig enz.

Alles gebeurt spelenderwijs en wordt verpakt in groepsactiveiten of 1 op 1 spelletjes aangeboden. Onze leidsters zijn creatief genoeg om hier leuke activiteiten/spelvormen voor te bedenken waar kinderen uit vrije wil aan meedoen. En dat is belangrijk want wij zjin absoluut geen schooltje. Als een kind echt niet wil meedoen dan zullen wij het niet dwingen. Dan komt het later wel en laten we het kind lekker bezig zijn met spel wat het wel leuk vindt want ook daar leert het van.

Vertrouwde omgeving voor onderzoek, verkenning en ontdekking

Dat is wat wij bieden! Marosa zorgt iedere dag weer voor een warme, sfeervolle omgeving waar je peuter optimaal kan groeien. Onze, door professionele, betrokken leidsters geleide activiteiten, zorgen er in kleine groepen voor dat het onderzoek, de verkenning en de ontdekking in het leven van de peuter optimaal geprikkeld wordt en hier ook nog heel veel plezier aan wordt beleefd. Dat maakt ons de leukste dagopvang van Hoorn!

Om dit alles te bereiken is de peutergroep ingedeeld in speelhoeken. Er is een poppenhoek, bouwhoek, autohoek, timmerhoek, winkel, boekenhoek en puzzelhoek. Er is extra materiaal aanwezig voor die kinderen die eigenlijk al uitgepeuterd zijn maar nog moeten wachten tot zij werkelijk 4 jaar zijn en officieel uitgepeuterd. Deze kinderen hoeven zich bij ons niet te vervelen en kunnen zich op eigen niveau verder ontwikkelen waardoor zij zelfs met een voorsprong door kunnen stromen naar de Basisschool.

Piramide

Wij gebruiken de methode Piramide bij het kiezen en invullen van de verschillende thema’s. Net als bij Marosa draait het bij Piramide niet om lesjes geven en lesjes leren. Piramide leert peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen! Het is een digitaal programma waarin steeds weer nieuwe activiteiten te zien zijn. Teveel om even kort neer te zetten. Kom gerust even kijken en vraag hier naar. We laten het je graag zien.

Kom je een keer kijken bij onze peutergroep?

We laten deze graag aan je zien! Vul hieronder je gegevens in zodat we contact met je op kunnen nemen voor een persoonlijke rondleiding. Vast plekjes reserveren? Dan kun je je kind ook meteen inschrijven.