Gezond eten en drinken

Gezond eten en drinken is belangrijk voor het welzijn van je kindje. Marosa probeert niet alleen hier verantwoord mee om te gaan maar besteedt ook aandacht aan de momenten waarop gegeten en gedronken wordt. Dit moeten gezellige onderbrekingen van de dag worden. Een “tafelmoment” waar naast het eten en drinken ook gezellig gebabbeld kan worden.

Wij zullen kinderen nooit dwingen te eten of te drinken maar nemen contact met je op als je kindje slecht of helemaal niet wil eten of drinken. Dan kunnen wij gezamenlijk bepalen hoe wij hiermee om gaan. Wel is belangrijk dat hierbij het groepsproces niet uit het oog verloren wordt. Het kan dus niet zo zijn dat een kind helemaal niets hoeft te eten of te drinken. Dit werkt verwarrend voor de andere kinderen. Vooral als ouders graag zien dat er een bepaalde hoeveelheid wordt gegeten en gedronken. Er zal dus altijd worden gezocht naar een oplossing en een aanpak die voor alle kinderen werkt. Onze leidsters zijn deskundig en ervaren genoeg om samen met jou tot zo’n aanpak te komen en ervoor te zorgen dat deze ook werkt. Zonder een kind te dwingen want daarvan zal bij Marosa geen sprake zijn.

Zien eten doet eten

Onze ervaring is dat kinderen in groepsverband, in een gezellige ongedwongen sfeer, beter eten dan thuis. “Zien eten doet eten” is ook bij Marosa van toepassing.

Wat hebben wij in huis?

Marosa verstrekt de lunch en de tussendoortjes voor de kinderen die hier al aan toe zijn. Voor de allerkleinsten hebben wij flesvoeding in huis (Hero 1 en 2). Heeft uw kindje een dieet of gebruikt het andere flesvoeding dan die wij in huis hebben dan kunt u dit meenemen. Onze medewerkers zorgen er dan voor dat uw kindje dit ook daadwerkelijk krijgt.

Borstvoeding

Meenemen van afgekolfde borstvoeding is natuurlijk ook mogelijk maar je mag ook, als je in de gelegenheid bent, langs komen om je kindje zelf te voeden. Meer informatie over het meenemen van borstvoeding krijg je tijdens het intakegesprek met de vaste leidster van je kind.

ETEN EN DRINKEN BIJ MAROSA KINDEROPVANG HOORN IS GEZELLIG, LEKKER EN GEZOND

Kom je een keer bij ons kijken?

Om een goed beeld te krijgen van onze locatie laten wij deze graag aan je zien! Vul hieronder jouw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een persoonlijke rondleiding. Je kunt je kind ook meteen inschrijven.