Laatste nieuws

Sinds ons laatste nieuwsbericht over St. Maarten is er alweer heel wat gebeurd. We hadden heel veel hoop op het dooorgaan van ons jaarlijkse kerstdiner en dat zag er heel lang heel goed uit. De datum was geprikt, boodschappen waren gehaald, de rode loper te voorschijn gehaald, vast gestofzuigd en klaar gezet, we waren er helemaal klaar voor en toen………..moesten we weer dicht. Dat was balen! Daarmee was ook het laatste extraatje van 2020 de nek omgedraaid.

Ook tijdens deze sluiting hebben we noodopvang geboden en ons best gedaan contact te houden met iedereen d.m.v. telefonisch contact, berichtjes en video’s op Facebook, activiteiten voor de kinderen via Teams en dat is aardig gelukt allemaal. Al was dat Teams best een dingetje….zijn we toch niet gewend en de kinderen ook niet. De eerste keer was best een gehannes met verbinding, geluid en wat doe je via een schermpje voor zulke kleine kinderen. Maar ook dat is goed gekomen.

Vanaf 8 februari, moment dat we weer open mochten, hard gewerkt om alles weer op poten zetten. Stefanie was ondertussen met zwangerschapsverlof gegaan en is, terwijl ik dit schrijf alweer een paar weken moeder van een prachtige zoon en Shubaida kwam begin maart weer terug. Alles kwam langzaam weer op gang. We gaan oudergesprekken inplannen, aan de gang met nieuw thema. We hebben nieuwe applicatie aangeschaft om het observeren makkelijker te maken. Lekker bezig dus.  Tot de volgende hobbel: we krijgen corona op de groep. Een van onze medewerkers was positief getest en dat heeft een sneeuwbaleffect voor andere collega’s, kinderen en ouders. We moesten zelfs 2 dagen dicht! De reacties van ouders hierop waren geweldig! Begrip en medeleven kregen we van alle kanten. Hartverwarmend is dat. Gelukkig hebben we dit ook weer achter ons en zijn we volgende week weer normaal open en verwachten we al onze kindjes weer. We gaan er weer voor !!