Nieuw Thema

We zijn gestart met een nieuw thema op beide groepen. We gaan het de komende weken hebben over de kleurtjes en tellen.

Voor de babygroep betekent dit spelletjes doen waarbij we de basiskleuren (rood-geel-groen-blauw) benoemen en tellen (tot 10). De oudste dreumesjes zullen dit nazeggen, voorzichtig gaan herkennen en zelfstandig benoemen en de jongste baby’s en dreumesjes beleven voornamelijk veel plezier aan de liedjes en bewegingen die we maken bij de spelletjes.

Op de peutergroep gaan we wat verder. Hier benoemen we ook andere kleuren dan de basiskleuren en tellen we verder. Ook dit gaat spelenderwijs en verwerken we in activiteiten die we aanbieden in bijvoorbeeld de kring, aan tafel, buiten enz. Behalve tellen komen er ook spelletjes waarbij we de cijfers leren herkennen aan bod. De thematafel is herkenbaar ingericht en de eerste knutsels in het kader van dit thema hangen al op de groep.

Kom dus gerust even binnen als je je kind komt brengen of ophalen zodat je het werk van je kind kunt bewonderen en zien waar we mee bezig zijn. Als we dat niet allemaal tegelijk doen en afstand bewaren kan dit best weer.